Avrasya Bir Vakfı 2024-2027 Olağan Genel Kurulu, vakfın Küçükçekmece’deki merkez binasında yapıldı. 94 kişilik mütevelli heyet üyesinin 72’sinin (asil ve yedek) katıldığı genel kurulda duygusal anlar yaşandı.
Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar yaptığı selamlama konuşmasında vakıf hizmetlerine 1970’li yıllarda başladığını belirterek, “Biz o günlerde, birkaç dertli insan ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı kaos ve terör ortamını görmüştük. 1980 askeri darbesine kadar yaklaşık 5 bin şehit vermiş bir camianın, ülkücü camianın dertlileri olarak ilk önce 1979 yılında Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nı kurduk” dedi.
Gülbahar, Türkiye tarihinin kırılma noktalarının kendilerini Avrasya Bir Vakfı ile ülkemizin ilk think-tank kuruluşu olan ASAM’ı kurmaya icbar ettiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Vakıf işi gönül işidir. Kimi vakti, kimi nakti, kimisi hem nakti hem de vakti ile vakfa hizmet eder. Biz kurulduğumuz 1993 yılından bu yana cumartesi konferanslarımız, divan sohbetlerimiz, hazırladığımız raporlar, yayınlar, kitap ve dergilerde çok önemli işler yaptık. Kıbrıs meselesi bizim sayemizde Türkiye gündemine geldi ve Maraş hadisesinde ülkemiz siyasetine yön verdik. Gençlik Merkezimiz,. ASAM, Kenevir Enstitümüz, Ermeni Araştırmaları Merkezimizle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Geçen üç yıl içinde 188 öğrencimize 1 milyon liranın üzerinde burs verdik, bundan sonra da burs vermeyi sürdüreceğiz. Engelli programları, kurslar, yarışmalar, yayınlarla Avrasya Bir Vakfı büyümeye ve hizmet üretmeye devam edecek. Bu sürede yönetim kurulu ve mütevelli üyemiz Yalçın Koçak ile mütevelli üyemiz Erdoğan Aslıyüce ve pek çok gönül dostumuzu ahrete uğurladık. Mekanları cennet olsun. Onları daima hayırla anacağız.”
Divan Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet İncekara, divan üyeliklerini Dr. Tuğçenur Ekinci Furtana, Ahmet Batu ve Ramazan Bakkal’ın yaptığı genel kurulda, vakfın geçen üç yıl faaliyet raporu, bütçesi, denetleme kurulu raporları okunup oybirliği ile onaylandı.
Toplantıya katılan Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican, vakfın kurucu mütevellisi olduğunu belirterek, “Çalışmalarını büyük bir takdirle izlediğim vakfımızın bütün işlerini ayakta alkışlıyorum. Bundan sonra da Türk dünyasına ilişkin çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.
Kızılay eski Başkanı ve vakfın mütevelli üyesi Tekin Küçükali ise “Vakfımızın Gazze hassasiyeti önemli ancak Doğu Türkistan’da büyük bir soykırım yaşanmaktadır. Bu konuya da vakıf faaliyetleri arasında yer verilmelidir” diye konuştu.
Mütevelli üyelerimizden Ramazan Bakkal ve Ümit Ülgen de vakfın çalışmalarının yükselen bir ivmeyle devam etmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek özellikle Türk Dünyasının ortak alfabe çalışmalarına daha çok dikkat çekilmesi gerektiğini ayrıca eğitim konusuna da temas edilmesi gerektiğini belirttiler.
Görüş ve öneri kısmında söz alan Av. Rıdvan Ayaz ise vakfın kurucu mütevelli üyeleri ile sonradan üye yapılanların ayrılması gerektiğini belirterek, “Vakıf senedinde kurucu mütevelli, yönetim kurulu, vakıf meclis üyeliği başlıkları yer almaktadır. Kurucu mütevelli heyeti dışında sonradan üye yapılanların vakıf meclis üyesi olması gerekir. Bu konuda bir düzenleme teklif ediyorum” dedi. Bunun üzerine oylamaya gidildi ve vakfın üye sistemi ile ilgili düzenleme yapılması oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra Divan Heyeti’ne, vakfın yeni yönetim kurulu ile ilgili bir teklif sunuldu. Teklifte yer alan isimler vakfın 2024-2027 Yönetim ve Denetleme Kurulu’nu oluşturdu.
AVRASYA BİR VAKFI 2024-2027 YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
YÖNETİM ASİL
YÖNETİM YEDEK
DENETİM ASİL
DENETİM YEDEK