Halk Biliminden Armağanlar 1

Dr. Yaşar KALAFAT

Yayınlar 23.06.2021 13:13:00 0
Halk Biliminden Armağanlar 1

 

Üç ciltten oluşan, “Halkbiliminden Armağanlar” kitap setinde 20 ayrı yazı yer almıştır.  Bunların bir kısmı alanla ilgili  anı yazıları ve diğer bir kısmı ise armağan yazısı özelliğindedir. Bu neviden yazılar, bazı hallerde, özel yayınlarında da yer almış da olabiliyorlar. Bu proje ile yapılması amaçlanan, mahdut sayıda ve diğer birçok bilgiyle birlikte yayınlamış olan bilgilerin araştırmacıya daha özel ve daha seri bir yöntemle ulaşmasını sağlamaktır.

 

 

Bu neviden armağan kitapları seçilmiş branş yazılarından oluşurlarken dönem içerisinde alanın uzmanlarının alanlarında konularına yaklaşım tarzlarına dair bilgi içermektedir. Böylece dönemde alana dair araştırmalara ulaşma imkânı sağlamaktadır.

 

 

Sette; Rauf Denktaş, Prof. Dr. M. F. Kırzıoğlu, Prof. Dr. Umay Günay, Prof. Dr. Haluk Çay, Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. İsa Özkan, Doç. Dr. Yunus Zeyrek, Prof. Dr. Erman Artun, Prof. Dr. Hamza Zülfikar, Doç. DR. Doğan Kaya, Dr. Müjgan Üçer, Dr. Harit Fedai, Yücel Hacaloğlu, Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, Prof. Dr. İsmail Görkem, Prof. Dr. Kemal Abdulla, Dr. Himmet Biray, Erhan İvgin’e ithaf edilen yazılar yer almıştır.

 

 



Halk Biliminden Armağanlar 1

KUMUK HALK İNANMALARI 1

KALAFATLILAR VE HALK KÜLTÜRLERİ

Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı, Şaban Gülbahar'ın Azerbaycan Ant Televizyonu’na 17 Ocak 2021 Röportajı

Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı, Şaban Gülbahar'ın Azerbaycan Ant Televizyonu'na 27 Ocak 2021 Röportajı

Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı, Şaban Gülbahar'ın Azerbaycan Ant Televizyonu'na 20 Ocak 2021 Röportajı

Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar'ın Azerbaycan Ant Tv Röportajı